Lichaamsanalyse

Lichaamsanalyse

Wat is een Lichaamsanalyse?

Een lichaamsanalyse is een niet-invasieve, wetenschappelijk onderbouwde methode om inzicht te krijgen in je lichaamssamenstelling. De weegschaal gaat verder dan alleen het meten van van je gewicht. Het meet belangrijke parameters zoals lichaamsvetpercentage, spiermassa, hydratatie, metabolische leeftijd en meer.

Met deze metingen krijg je een veel completer beeld van je eigen gezondheid. Dit heldere beeld is een goede stap richting een (nog) gezonder leven. Je ziet precies waar jij nog progressie kunt boeken en past daar je dieet, trainingsschema of leefstijl op aan.

Waarom een Lichaamsanalyse?

  • Persoonlijk Aangepaste Adviezen: Door je lichaamssamenstelling te begrijpen, kunnen we advies geven dat specifiek is afgestemd op jouw doelen en behoeften.
  • Meetbare Resultaten: Met regelmatige lichaamsanalyses kunnen we je voortgang volgen en aanpassingen aan je plan maken om ervoor te zorgen dat je op de goede weg bent.
  • Motivatie: Het zien van concrete cijfers kan motiverend werken en je stimuleren om je gezondheidsdoelen te blijven nastreven.

Hoe Werkt het?

Onze lichaamsanalyse is eenvoudig, pijnloos en snel. Je wordt gemeten met behulp van geavanceerde apparatuur die nauwkeurige resultaten levert. Hoe meer informatie we hebben hoe beter we een plan kunnen opstellen.

Wat wordt allemaal gemeten?

Gewicht
Vetpercentage
Vetmassa
Vetvrije massa
Spiermassa
Visceraal vet
BMI
Skeletspiermassa

Metabole leeftijd
Lichaamsvocht
Segmentanalyse vet
Spieranalyse
Segmentanalyse Spiermassa
Basaal Metabolisme
Sarcopenie-index & evaluatie van de beenspieren

Boek HIER je lichaamsmeting in!

Hieronder kan je een voorbeeld van de meting en vooruitgang terugvinden.